Saturday, September 29, 2007

Σκοπός και λόγος ύπαρξής μας

Έχετε περάσει ποτέ έξω από ένα ίντερνετ καφέ;

Έχετε δει πόσα παιδάκια παίζουν pro; ενώ μπορούν να πάνε με τα ίδια λεφτά σε ένα 5x5 και να χαρούν έναν πραγματικό αγώνα.

Έχετε παρατηρήσει πόσοι έχουν κλάψει για τα καμένα δάση, αλλά δεν έχουν κάνει τίποτα;

Έχετε γνώση πόσοι γύρω σας έχουν e-σχέσεις, e- φιλίες, e-ζωή, «e-εχθρούς»…;

Είναι δυνατόν το ίντερνετ να γίνεται υποκατάστατο της ζωής μας;

Μετά την είσοδο των μπλογκ στη ζωή μας τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά. Έχουμε γεμίσει ψετοσυγγραφείς, ψευτοποιητές, ψευτοδιανοούμενους, ψευτοεπαναστάτες και ψευτο…. και γω δεν ξέρω τι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αξιόλογα κείμενα τα οποία ανοίγουν τους ορίζοντες του αναγνώστη.

Το «Get a life» ξεκίνησε από μια παρέα φοιτητών του ΑΠΘ με αφορμή τη φωτιά στη Πάρνηθα. Εκείνη την ημέρα είχαν γραφεί, σχεδόν σε όλα τα μπλογκ, άπειρα κείμενα για το συγκεκριμένο γεγονός. Όλοι ήταν δυστυχισμένοι, απογοητευμένοι, εξοργισμένοι αλλά και μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους. Λίγοι βοήθησαν, λίγοι κινητοποιήθηκαν και λίγοι έμαθαν κάτι.

Πετύχαμε μπλόγκερ που εις ένδειξη πένθους θα κρατούσε το μπλογκ του κλειστό για μια εβδομάδα. http://provatos.blogspot.com/2007_06_01_archive.html

Με αφορμή αυτό συνεχίσαμε το ψάξιμο για να βρούμε τελικά τι είναι γραμμένο στη ελληνική μπλογκόσφαιρα. Ένα πράμα καταλάβαμε υπάρχει πολύ μα πάρα πολύ κάψιμο. Θα συνεχίσουμε τον σχολιασμό. Γιατί θέλουμε :

“Αυτό το Blog θα είναι ο φόβος και ο τρόμος του κάθε χαζοχαρούμενο blogger και της κάθε κότας bloggerισσας”

Γενικότερα θέλουμε να θυμίσουμε σε αυτούς που το έχουν κάψει με το PC και το ίντερνετ ότι υπάρχει ζωή εκεί έξω γι’ αυτό «GET A LIFE»

5 comments:

Anonymous said...

http://deilogos.wordpress.com/2007/09/25/blog-malakas/

αυτό το ξέρετε:

http://deilogos.wordpress.com/2007/09/25/blog-malakas/

ios said...

Λοιπόν αντιγράφω από το παραπάνω κείμενο σας :

Με αφορμή αυτό συνεχίσαμε το ψάξιμο για να βρούμε τελικά τι είναι γραμμένο στη ελληνική μπλογκόσφαιρα. Ένα πράμα καταλάβαμε υπάρχει πολύ μα πάρα πολύ κάψιμο. Θα συνεχίσουμε τον σχολιασμό. Γιατί θέλουμε :

“Αυτό το Blog θα είναι ο φόβος και ο τρόμος του κάθε χαζοχαρούμενο blogger και της κάθε κότας bloggerισσας”


Αν αυτός είναι ο σκοπός σας, δεν πιστεύετε κ.κ. μπλογκοαστυνόμοι πως η ίδια σας η ύπαρξη και το ίδιο σας το έργο είναι αντιφατικά και δημιουργήται μία εσωτερική σύγκρουση;

Δηλαδή εσείς που ασχολείστε με το "ξεκατίνιασμα" δεν είστε κατίνες; Με αυτή τη λογική σε λίγο θα πρέπει να εμφανιστούν και οι μπλογκ-αστυνόμοι του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων.

Ρε παιδιά λίγη ηρεμία, αν τα γούστα σας είναι αντίθετα με αυτά των υπολοίπων για ποιον ακριβώς λόγο θα πρέπει να τους κράζετε; Ξέρω, επειδή είναι έυκολο. Αν στον άλλον αρέσει να κάθεται 10 και 15 ώρες στο νετ καφέ (το έκανα μια περίοδο) ποιο είναι το κακό; Ποιον βλάπτει; Αν ο άλλος γουστάρει να έχει ένα μπλογκ που παραπέμπει σε εκπομπή της Λαμπίρη (όπως εγώ για μερικά ποστ) γιατί πρέπει η ίδια σας η ύπαρξη (όπως εσείς την ορίζετε) να είναι ορκισμένος εχθρός του; Ας μην τον διαβάσετε. Γιατί πρέπει να υπάρχει η ανάγκη για κοροϊδία και χλευασμό σε βαθμό τέτοιο που να είστε ο "φόβος και ο τρόμος..."; Τελευταία φορά που κοίταξα σε ελεύθερη χώρα ζούσαμε.

Και ξέρεται κάτι άλλο; Οι κατινίστικες μπλογκοαναρτήσεις έχουν και αυτές τον χαβαλές τους είναι σχεδόν πάντα γραμμένες με αυτοσκοπό τον αυτοσατιρισμό (αν υπάρχει τέτοια λέξη).

-Φιλικά "χαζοχαρούμενος blogger"

PS. Επίσης καθώς έχετε φορτώσει visitor counter περιττό να σας πω ότι είστε και εσείς νάρκισσοι και ανασφαλείς μπλογκερ - όπως όλοι μας.

Giannis Saroglou said...

Καλά φαίνεται ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Γιατί κολλάς στη λέξη police και δεν διαβαζεις προσεκτικά αυτά που λέει το blog? Πώς δεν καταλαβαίνεις ότι ο όρος police είναι σατυρικός όπως και το ύφος όλου του blog? Εξάλλου δεν κατάλαβα, εμείς κλείσαμε κανενός το blog? Κάνουμε τη δική μας κριτική (σάτυρα) σε μια κατάσταση αδράνειας, με το δικό μας τρόπο. Ακριβώς το ίδιο δικαίωμα έχεις κι εσύ και όλοι. Και πρέπει να καταλάβεις ότι το www.bloggerspolice.blogspot.com δημιουργήθηκε με αφορμή την απεριόριστη βλακεία και τη λογική που λέει ότι αντιδρούμε σε ότι συμβαίνει γύρω μας γράφοντας ένα post. Επίσης, παρότι δεν είμαστε φανατκοί bloggers δεν εξαιρούμε ούτε τους εαυτούς μας από την κριτική όπως φαίνεται κι απ'τον κεντρικό μας τίτλο "Get a life" . Αυτά, και κάντε κάποιοι από σας τον κόπο να σκεφτείτε ότι τα προβλήματά σας-μας δε λύνονται με post του στυλ Αμαλία ή αναδάσωσης.

Anonymous said...

Όχι ρε φίλε δεν δημιουργείται καμία εσωτερική σύγκρουση... Και μπλογκ-αστυνόμοι των εσωτερικών υποθέσεων να εμφανιστούν τους έχουμε χαλαρά λόγω αρχαιότητας... Ρωτάς ποιόν βλάπτει αυτός που κάθεται 15 ώρες το πισί του... Το ότι τον κράζουμε εμείς ποιόν βλάπτει; Ίσα ίσα που γουστάρουμε κιόλας... Άσε που του δίνουμε αξία... Εκεί που ήταν ο ανώνυμος καμένος που καθόταν 15 ώρες στο υπολογιστή τώρα αναβαθμίστηκε στον ανώνυμο καμένο που ασχολήθηκε η μπλογκοαστυνομία μαζί του... Λίγο το 'χεις; Όντως ζούμε σε ελεύθερη χώρα;;; Εγώ ποστάρω από Μιανμάρ... Εσύ; Να κανονίσουμε για κανένα καφέ αν είναι... Μάλιστα νομίζω πως σε είδα και στο δρόμο... Εσύ δεν ήσουν εκείνος δίπλα στο μοναχό που σφάδαζε; Είπα να σε φωνάξω αλλά είδα πως είχες δουλειά... Ξέρεις κάτι..; Ρωτάς πολλά "γιατί", "για ποιόν λόγο" κλπ.. Εγώ σου λέω: Γιατί όχι;

Anonymous said...

re mazi sas ole!